Plezalni filmi za uvod v športnoplezalni spektakel

Sklepno tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju Kranj 2018 bodo tudi letos pred sobotnim polfinalom in nedeljskim finalom obogatili filmi iz arhiva Festivala gorniškega filma: Kokosova naveza, Preboj in Uruca II - Bugaboos.
Plezalni filmi iz arhiva Festivala gorniškega filma
V športni dvorani Zlato polje se bomo v navpičnico "podali" v živo - ob vrhunskih predstavah najboljših športnih plezalk in plezalcev na tekmi svetovnega pokala Kranj 2018 - in ob gibljivi sliki iz arhiva Festivala gorniškega filma.

Uvod v sobotni polfinale, ki je 29. septembra na sporedu ob 20.00, bo ob 18.45 projekcija plezalnega filma Kokosova naveza. V nedeljo, 30. septembra, nas v finale (na sporedu ob 17.45) ob 17.00 popeljeta kratka filma: Uruca II - Bugaboos in Preboj.

Kokosova naveza
(38 minut)
V družbi treh italijanskih plezalcev se Nicolas Favresse in Sean Villanueva vrneta na Baffinov otok, kjer ju čaka nova plezalna dogodivščina. Jasno je, da sta Nico in Sean odlična glasbenika, s kakšnimi glasbili pa se bodo koncertu pridružili Italijani?

Uruca II - Bugaboos (8 minut)
Hugo in Lipe se vračata v steno, kjer ju čakajo vsi izzivi alpinizma: mokra skala, slaba komunikacija, notranji demoni, selfiji in ledeno mrzlo, spremenljivo vreme.

Preboj (25 minut)
Oceno 9a+ je do zdaj zmoglo le nekaj moških in nobena ženska. Margo Hayes je trdno odločena, da to spremeni. Za cilj si je izbrala dve izjemno težki smeri v Franciji in Španiji, a premikanje fizičnih in psihičnih meja prinaša tudi tveganje za poškodbe in morebiten neuspeh.

Filmske projekcije Planinska zveza Slovenije pripravlja v sodelovanju s Festivalom gorniškega filma, ki bo v 13. izvedbi od 18. do 24. februarja 2019.

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji