Prosti čas

Povzpnite se v višave

Slovenci imamo plezanje v krvi, kar dokazujejo po eni strani številni prvenstveni vzponi slovenskih alpinistov v najvišjih svetovnih gorstvih, po drugi pa vrhunski dosežki športnih plezalk in plezalcev, ki že vrsto let krojijo svetovni vrh športnega plezanja. Imamo tudi prvo olimpijsko prvakinjo v športnem plezanju! Ni čudno, da boste v Sloveniji našli številne možnosti za male in velike plezalne podvige.
Poleg alpinističnih smeri v slovenskih gorah lahko po skoraj vsej Sloveniji naletite na naravna in umetna plezališča ter plezalne centre s smermi različnih zahtevnostnih stopenj. V zadnjih letih pravi hit postajajo ferate, zavarovana plezališča, po katerih se lahko povzpne praktično vsak. Vzemite plezalno opremo in čelado, vstopite v plezalni raj in se povzpnite v višave.

moja_slovenija_320x100__002_


Dobrodošli v Kopru!

Koper velja za eno najstarejših slovenskih mest z bogato zgodovino, ki sega v srednjo bronasto dobo. Obiskovalci lahko mediteransko mestece odkrivajo skozi številne čudovite palače iz beneškega obdobja, cerkve ter številne slikovite trge in uličice.Mesto obdaja razgibano zeleno podeželje, ki je dom številnim naravnim znamenitostim, kot so manjši slapovi, naravni kamniti mostovi, spodmoli in celo kraške jame. Prav tako je koprsko podeželje prepleteno s številnimi kulturno-zgodovinskimi znamenitostmi, skrivnostnimi cerkvicami, utrdbami in gradovi.Tako mesto kot podeželje ponujata veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Destinacija Koper namreč velja za aktivno turistično destinacijo, ki ima veliko zanimivih kolesarskih ter sprehajalnih poti, naravnih plezalnih sten, prav tako pa jo odlikujejo tudi odlična lokalna gastronomska ponudba, nepozabna doživetja in številne prireditve.

Kraški rob kot osrednje slovensko plezalno območje Kraški rob je osrednje slovensko plezalno območje, ki navduši prav vsakega plezalca. Kaj je še lepšega kot pogled na bližnja morska mesta na vrhu preplezane smeri. Plezalni užitki so dosegljivi vsem - začetnikom, rekreativcem in vrhunskim plezalcem. Pester izbor smeri vse od začetniških trojk do nepredstavljivo previsnih devetk. Kraški rob s plezališči Osp (267 smeri, težavnost 3 do 9a), Mišja peč (203 smeri, težavnost 4a/a+ do 9a+/b) in Črni kal (287 smeri, težavnost 3 do 8a) nudi vse našteto.

plezanje_Foto_Jaka_Ivan_i_

V primeru dežja se v Kopru lahko naplezate v največjem balvanskem plezalnem centru v Sloveniji, Plezalnem centru Koper.

visitkoper.si/kaj-poceti-v-kopru/sport/plezanje/


Nekaj idej za preživljanje časa in raziskovanje mesta:

Doživetja v destinaciji Koper visitkoper.si/dozivetja  Doživetja
   
Prenočite v Kopru
Hoteli, hostli, apartmaji, sobe, turistične kmetije ali kamp.
visitkoper.si/ponudniki
 Prenočitve v Kopru
   
Dogodki in prireditve
V Kopru ni nikoli dolgčas. visitkoper.si/prireditve
 Dogodki in prireditve v Kopru
   
Okusi destinacije Koper visitkoper.si/kaj-poceti-v-kopru/gastronomija  Okusi
   
Šport in rekreacija
Koper ima odlične možnosti za miganje
visitkoper.si/kaj-poceti-v-kopru/sport
 Šport in rekreacija


Stopite v stik s Koprom:

  - E-mail: tic@visitkoper.si
  - Spletna stran: www.visitkoper.si
  - Facebook: @visitkoper
  - Instagam: @vistikoper

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji