Janja Garnbret najboljša tudi na Kitajskem, Domen Škofic četrti

Janja Garnbret je zmagovalka tekme svetovnega pokala v težavnosti v Wujiangu. Slovenska športna plezalka je bila zanesljiva v vseh treh krogih prve od dveh tekem kitajske turneje svetovnega pokala v športnem plezanju. Edina je osvojila vse štiri smeri do vrha, dve v kvalifikacijah, nepremagljiva pa je bila v polfinalu in finalu. Domen Škofic je tekmo končal na četrtem mestu.
Janja Garnbret najboljša tudi na Kitajskem (foto Eddie Fowke - IFSC)
Garnbretova (Šaleški AO) je bila najprepričljivejša tako v kvalifikacijah kot v polfinalu ter se s prvim dosežkom uvrstila v odločilni krog tekme v težavnosti v Wujiangu. V finalno smer je kot vodilna vstopila kot zadnja finalistka na startu ter znova pokazala, iz kakšnega testa je narejena. Osemnajstletnica je vzdržala vse do konca zahtevne in dolge smeri, premagala vse tekmice ter za konec manj kot deset sekund pred iztekom časa prepričljivo z obema rokama osvojila še vrh smeri ter visoko dvignila v zrak desnico kot znak zmagoslavja. Mina Markovič (ŠPK Plus) se ni uvrstila v finale. Nastop je končala v polfinalu na desetem mestu.

Na stopničkah prav na vseh tekmah težavnosti
Garnbretova je na šestih tekmah letošnjega svetovnega pokala v težavnosti osvojila prav toliko stopničk. Petkrat je zmagala, v Wujiangu je slavila drugič zaporedoma, najslabša tretja je bila v Arcu. Garnbretova je na šestih tekmah zbrala vsega skupaj 565 točk za prepričljivo vodstvo v seštevku sezone. Na drugem mestu je Jain Kim iz Južne Koreje, ki je bila druga tudi v današnjem finalu, smer je končala tik pod vrhom. Kimova ima 120 točk manj od Garnbretove. Veliko napako v finalu je storila Belgijka Anak Verhoeven, ki je pristala na osmem mestu ter zapravila možnosti za vidnejši dosežek v skupnem seštevku.

Škofic tik za zmagovalnim odrom
Moški finale je dobil Italijan Stefano Ghisolfi, ki je tako kot Garnbretrova zmagal z osvojenim vrhov finalne smeri. V finalu je nastopil še Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki je v finalu naredil napako, padel je na višini 31, tako kot tretjeuvrščeni Hanwool Kim, a je zaradi slabšega polfinala na koncu ostal brez stopničk.

Bo skupno zmago potrdila že prihodnji teden?
Do konca sezone sta če še dve tekmi. Garnbretova je na pragu novega velikega uspeha, saj lahko drugič po vrsti postane najboljša športna plezalka v težavnosti v sezoni. Korošica lahko že naslednjo nedeljo na Kitajskem z uvrstitvijo v finale tekme v Xiamenu predčasno potrdi drugi karierni naslov skupne zmagovalke v seštevku svetovnega pokala v težavnosti.


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji