Športna loterija z donacijo 400 vstopnic plezalnim klubom podpira razvoj športnega plezanja

Športna loterija je prepoznala potencial športnega plezanja in se odločila podpreti razvoj tega dinamičnega in zahtevnega športa. Športno plezanje je eden od najbolj uspešnih športov v Sloveniji. V želji, da bi spodbudili športno aktivnost in vključitev čim večjega števila ljudi v to privlačno športno panogo, je različnim plezalnim klubom v Sloveniji za tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v Kopru donirala kar 400 vstopnic. Skupaj 57 plezalnih klubov bo imelo priložnost, da svoje člane popeljejo na nepozabno plezalno doživetje.
Foto: Grega Valančič
Tekma svetovnega pokala v športnem plezanju Koper 2023 bo potekala od 8. do 9. septembra na novi plezalni steni Plezalnega centra Koper Plus Climbing, kjer se bodo tekmovalci preizkusili v težavnostnem plezanju. Lani si je tekmo ogledalo kar deset tisoč ljubiteljev tega športa in podobno številko želimo doseči tudi letos.
Sponzor dogodka Športna loterija se je odločila, da bo z donacijo 400 vstopnic različnim plezalnim klubom podprla razvoj priljubljenega športa v Sloveniji.
Članom plezalnih klubov bo to omogočilo neprecenljive izkušnje ter priložnost za učenje od najboljših v svetu športnega plezanja. Tekmovanje bo tudi odlična priložnost za povezovanje in izmenjavo izkušenj med različnimi klubskimi ekipami.

IFSC_Koper_22_GV0028
(foto Grega Valančič/Sportida)
S tem dogodkom Športna loterija v luči trajnostnega in družbeno odgovornega delovanja dokazuje svojo predanost podpori športnih prizadevanj in zdravega načina življenja ter spodbuja športno strast med različnim generacijami.

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji