Svetovni pokal v športnem plezanju prinaša tudi prilagojen parkirni režim

Koper bo med 2. in 3. septembrom na svetovnem pokalu v težavnostnem plezanju gostil najboljše športne plezalke in plezalce na svetu. V času prireditve je pričakovati povečano število obiskovalcev in posledično povečan promet, zato obiskovalcem priporočamo, da se od doma odpravijo pravočasno. Obetajo se tudi popolna zapora parkirišča ob atletskem stadionu in kratkotrajne zapore prometa. Zaradi lažje organizacije poti v mesto v nadaljevanju izpostavljamo javna parkirišča v okolici prizorišča, kjer lahko obiskovalci parkirajo svoja vozila.
Foto: Matic Klanšek Velej/ Sportida
Zaradi organizacije dogodka bo od srede, 31. avgusta, do vključno sobote, 3. septembra, v veljavi popolna zapora parkirišča ob atletskem stadionu (obeh delov). Mestna občina Koper in Marjetica Koper bosta imetnikom parkirnih abonmajev za atletskim stadionom v tem času omogočili parkiranje na drugih javnih parkiriščih v neposredni bližini.

Vsem imetnikom abonmajev in uporabnikom parkirišča ob atletskem stadionu priporočata, da svoja vozila parkirajo na parkirišču Ob Semedeli P + R in P + R Kolodvorska 1 in 2. Imetnikom abonmajev za območje ob atletskem stadionu bosta omogočili, da z njimi v času prireditve neomejeno parkirajo tudi na parkirišču ob Piranski cesti (Olimpijski bazen Koper) in Ulici 15. maja ob vozišču in Pod deteljico.

Med 2. in 3. septembrom se obeta tudi kratkotrajna popolna zapora prometa na cesti med parkiriščem ob stadionu in Plezalnim centrom Koper - Plus Climbing. Na centralnem parkirišču za stadionom bo parkiranje omogočeno tudi v času prireditve.

Usmeritve za obiskovalce

Obiskovalci svetovnega pokala, ki v mesto prihajajo z avtomobilom, lahko svoja vozila parkirajo na parkiriščih P + R Kolodvorska 1 in 2, P + R Semedela, Ob stadionu, Pod deteljico in Ulica 15. maja ob vozišču. Ves konec tedna pa bo med 9. in 24. uro mogoče brezplačno parkirati tudi na parkiriščih Planet Koper in preostalih parkiriščih v upravljanju Marjetice Koper (Mercator tehnika). Za lažjo orientacijo lahko na spletni povezavi prenesete uporabno brošuro z informacijami o parkiriščih v Kopru. Na spletni strani Marjetice Koper je zgibanka dostopna tudi v angleščini in italijanščini.

Konec tedna v mestu pričakujemo izredno povečan promet na lokalnih cestah in glavnih mestnih vpadnicah ter večje obremenitve javnih parkirišč. Obiskovalce zato vljudno prosimo, da se na prizorišče odpravijo pravočasno ali uporabijo eno od alternativnih oblik prevozov.

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji