Polfinale z odličnim izkupičkom, kar štirje Slovenci v sobotnem finalu

Na finalni tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Kopru bodo v soboto nastopili kar štirje Slovenci. V soboto bomo v finalu navijali za Janjo Garnbret, Mia Krampl, Vito Lukan in Luko Potočarja.
Foto: Grega Valančič
V Kopru se je v odličnem vzdušju domačega občinstva v polfinalni tekmi med 26 najboljšimi svetovni plezalci za uvrstitev v finale borilo deset Slovencev.  Bilo je napeto do konca tekme, a po koncu se lahko veselimo, da so se v finale uvrstili kar štirje Slovenci.

IFSC_Koper_23_459_majhna

Na prvem mestu je polfinale zaključila aktualna svetovna prvakinja Janja Garnbret. Korošica je šla zadnja v steno in ni razočarala številnih navijačev, ki so jo prišli spodbujat že na polfinalno tekmo.  V polfinalu se je zavihtela do višine 35+, kar je zadoščalo za prevzem vodstva in zanesljivo uvrstitev v finale, v katerem bo lovila rekordno 41. zmago v svetovnem pokalu.
Vita Lukan, deveta po kvalfikacijah,  je poskrbela za navdušenje domačih navijačev in se v finale zavihtela s petim dosežkom.

Mia Krampl, petouvrščena po kvalifikacijah, si je zagotovila novo uvrstitev v finale s sedmim dosežkom. Padla je na višini 31+, ki je bila usodna tudi za druge polfinalistke.

IFSC_Koper_23_448_majhna

Posebej je navdušila mlada Sara Čopar, ki je prvič nastopila v Kopru in je na tekmo prišla kot mladinska prvakinja v težavnosti. Z višino 31+ je tekmo končala na desetem mestu.

Lučka Rakovec je bila 19., Lana Skušek 22., debitantka v članskem svetovnem pokalu Rosa Rekar pa 25.
V moški konkurenci so v polfinalu plezali trije predstavniki domače vrste. Luka Potočar, lanski zmagovalec tekme v Kopru, se je v polfinale prebil z 21. dosežkom. Z višino 27 se je uvrstil v finale s sedmim dosežkom. Martin Bergant je končal polfinale na 21. mestu in mladinec Lovro Črep na 25. mestu.

IFSC_Koper_23_456_majhna

"Izšlo kot smo si želeli, manjkalo je še nekaj malega za velik presežek. Sari Čopar je zmanjkal le gib do finala. Jutri jim želim eno sproščeno dopoldne, potem pa dober nastop v finalu. Mi smo danes naredili svoje, upam, da pride jutri v Koper številno občinstvo in plezalce močno podpre. Vesel pa sem tega, da se je danes v polfinale uvrstilo deset Slovencev in med njimi kar dva mladinca. To je odlična spodbuda," je zaključil selektor Gorazd Hren.

IFSC_Koper_23_454_1_majhna

Jutrišnji finale se prične ob 20. uri. Pred tem bo že zanimivo glasbeno dogajanje na prizorišču. Vstopnice lahko kupite na samem prizorišču ali preko Eventima


Barbara Gradič Oset
Foto: Grega Valančič

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji