Prva Priložnost za koncert pred velikim občinstvom

Mlade glasbene skupine in športno plezanje sta dve različni področji, ki pa ju povezujejo nekatere skupne vrednote in vzpodbujajo podobne dosežke. Na tekmi svetovnega pokala Koper 2023 se bosta pred velikim občinstvom predstavili dve mladi obetavni skupini Đoko in Before time.

Pred velikim finalom tekme svetovnega pokala Koper 2023 bosta občinstvo ogrevali mladi in obetavni glasbeni skupini. Mlade glasbene skupine predstavljajo prihodnost glasbene industrije. Njihov talent, inovativnost in strast so gonilna sila za razvoj glasbene krajine. Pomembno je, da imajo mladi glasbeniki možnost prvega koncerta pred velikim občinstvom, saj jim to omogoča, da delijo svojo glasbo, izkušnje in zgodbe s svetom. Organizatorji koprske tekme smo zelo veseli, da bo PRVA priložnost za dve mladi skupini ravno tekma svetovnega pokala Koper 2023.
Kdo sta skupini?
BEFORE TIME
Before Time je kamniška indie rock/pop zasedba, ki se poskuša izogibati smernicam in ustvarjati predvsem produkte njihovih internih občutji in kot tudi preslikav iz okolice. Lovljenje svežega novega urbanega zvoka je njihov glavni cilj, končni zvarek pa zveni kot smiselno nadaljevanje novega vala slovenskega indieja. Glasba je poslušljiva, a poskuša odstopati od novodobne pop norme in muh enodnevnic. Vrhunec njihovega ustvarjanja pa predstavlja novoizdani album OMNI.

Najnovejši izdelek "OMNI" je odraz triletnega ustvarjanja in razvijanja idej ter novega zvoka. Album je sestavljen iz enajstih komadov, vsak izmed teh pripoveduje svojo zgodbo, vse pa povezuje stilski zvok benda. Indie pop zvok predstavlja glavni element albuma z melanholičnimi utopljivijmi kitarami, ekspresivnim vokalom in zasanjanim zvokom. Izključeni pa niso vplivi žanrov, kot so funk, psihadeličen rock in punk, z energičnimi ritmi in mladostno energijo. Besedila so rezultat posameznih čustvenih stanj, izraženih tako v slovenščini, kot angleščini.
ĐOKO
Đoko so synthpop/indie bend iz Maribora, ki kroji rožnato obarvan zvok katerega dopolnjujejo z melodičnimi sintisajzeri, elektronskimi bobni, melanholičnimi besedili in kitarami.

Leta 2022 so izdali svoj prvi single, ki je dal pobudo ljudem, da prisluhnejo komadu in si nadenejo 'Puli'.
Z drugim komadom so popeljali poslušalce do 'Blok-a 22'. Komad, ki je konec septembra 2022 postal popevka tedna na Valu 202.
Zadnji izdan komad - 4611 in prihajajoč single napovedujeta njihov prvi album, ki bo izšel letošnje leto.
Material, ki pa se bo znašel na albumu so letos premierno odigrali v Kinu Šiška in ga je mogoče slišati na njihovih koncertih.

Sponzor dogodka je PRVA.

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji