Slovenska deseterica v sobotnem polfinalu SP Kranj 2017

Kvalifikacije finalne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti Kranj 2017 so končane. V polfinale, ki bo danes ob 20. uri v dvorani Zlato polje, se je uvrstilo deset članov slovenske reprezentance v športnem plezanju: Janja Garnbret, Mina Markovič, Urška Repušič, Mia Krampl, Vita Lukan, Lučka Rakovec in Katja Kadić v ženski ter Domen Škofic, Jarnej Kruder in Martin Bergant v moški konkurenci.
Slovenska reprezentanca na SP v športnem plezanju Kranj 2017 (foto Sebastjan Plavec in Luka Fonda)
Na 22. finalni tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti se 11. in 12. novembra 2017 v dvorani Zlato polje v Kranju za medalje znova potegujejo tudi najboljše slovenske športne plezalke in plezalci. Med današnjimi kvalifikacijami so se najmlajši navijači zabavali tudi na ustvarjalnih delavnicah, mini olimpijadi s Foksijem in ob plezalnem izzivu "močni prsti".

Med 113 tekmovalci domače barve zastopa 20-članska slovenska reprezentanca v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena ter trenerjev Luke Fonda in Urha Čehovina.

V današnjo polfinalno tekmo, ki se v Kranju začne ob 20. uri, vanjo pa nas ob 18.45 popelje plezalni film Široke poči, so se dopoldne uvrstili trije slovenski športni plezalci: Domen Škofic z drugim rezultatom kvalifikacij, od njega je bil boljši le Avstrijec Jakob Schubert, ter Jernej Kruder in Martin Bergant, 12. oz. 18. v kvalifikacijah.

Popoldne so steni v dvorani Zlato polje kraljevala dekleta, med 52 tekmovalkami je bilo kar 12 Slovenk, sedem si jih je priplezalo polfinale: vodilna Janja Garnbret kot edina z vrhovoma obeh kvalifikacijskih smeri, Mina Markovič s četrtim rezultatom, presenetila je Urška Repušič na 9. mestu, Mia Krampl je bila 17., Vita Lukan in Lučka Rakovec si delita 18. rezultat kvalifikacij, ki jih je zadnja slovenska polfinalistka, Katja Kadić, sklenila na 23. mestu.

V kvalifikacijah so nastopili še Tjaša Kalan (29.), Lana Skušek (30.), Milan Preskar (32.), Veronika Meke (33.), Tjaša Slemenšek (41.), Kaja Skvarč Božič (43.) Anže Peharc in Zan Sudar (oba 46.), Luka Potočar (51.) in Klemen Novak (52.).

Celotne rezultate kvalifikacij si lahko ogledate na naslednjih povezavah: moški in ženske.

sobota, 11. november
nedelja, 12. november

20.00 polfinale ženske in moški
16.45 predstavitev finalistov in ogled smeri
16.55 uradno odprtje tekme z akrobatskim spektaklom
17.00 finale moški, za njimi ženske
          (sledi podelitev medalj)

Vabljeni v Kranj. Navijajmo za naše športne plezalke in plezalce v živo!

Vstopnice lahko gledalci kupijo pred začetkom tekmovanja na vhodu v športno dvorano Zlato polje v Kranju od 18.00 dalje ter na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na spletu >>>. Vstop je prost za otroke do vključno 12. leta starosti. Vstopnina za sobotni polfinale je 8 € oz. 6 € za člane PZS, za nedeljski finale pa 15 € oz. 12 € za člane PZS. Za finale je na voljo le še 110 vstopnic, zato velja pohiteti z nakupom.

Polfinalno in finalno tekmo si lahko v neposrednem prenosu ogledate prek spletne strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC, finalni del v nedeljo, 12. novembra, bo ob 16.55 na 2. programu prenašala tudi TV Slovenija. Medijski sponzor svetovnega pokala Kranj 2017 je Val 202.

Manca Čujež

-------------------------
Povezana novica:

20 Slovencev z Janjo Garnbret na čelu v boj za kranjska odličja

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji