Teden dni po Kopru bo tekma še na Škotskem

Mednarodna zveza za športno plezanje (IFSC) je sporočila, da bo Edinburgh na Škotskem od 9. do 11. septembra gostil svetovni pokal v športnem plezanju v disciplinah hitrost in težavnost ter bo nadomestna lokacija za prvotno načrtovano tekmovanje svetovnega pokala v Wujiangu na Kitajskem.
Foto: Grega Valančič/ Sportida
Zaradi epidemije covida-19 je bila letos odpovedana tekma na Kitajskem in se je preselila v Evropo. Predsednik Mednarodne zveze za športno plezanje Marco Scolaris je dejal: "Vedno je izziv najti nadomestne gostitelje za dogodke, ki so bili v kratkem odpovedani, vendar iz preteklih izkušenj vemo, da bo Edinburgh kos izzivu, da bo organiziral dogodek, ki bo uspešen. Velika hvala gre oblastem na Škotskem in našim kolegom iz britanskih organizacij za planinstvo in športno plezanje."

Škotska prestolnica je nazadnje gostila dogodek IFSC leta 2019, ko so pripravili evropsko prvenstvo v težavnosti in hitrosti, svetovni pokal pa je bil v Edinburghu zadnjič leta 2017.

Prvič tekma v Kopru

Svetovni pokal v športnem plezanju se bo sicer letos prvič ustavil v Kopru; tekma v disciplini težavnost bo z ozadjem Jadranskega morja 2. in 3. septembra. To bo prva preizkušnja svetovnega pokala po avgustovskem evropskem prvenstvu v Münchnu.

S tekmo v Kopru se podaljšuje dolgoletna tradicija tekmovanj v Sloveniji, v skladu s katero je Kranj med letoma 1996 in 2021 pripravil 25 tekmovanj svetovnega pokala.

Preostale tekme v športnem plezanju za sezono 2022:

 julij
  - 08. - 10. svetovni pokal, Chamonix (Francija), težavnost, hitrost
  - 22. - 23. svetovni pokal, Briancon (Francija), težavnost

 avgust
  - 11. - 18. evropsko prvenstvo, München (Nemčija), balvani, težavnost, hitrost, balvani-težavnost

 september
  - 2. - 3. svetovni pokal, Koper (Slovenija), težavnost
  - 9. - 11. svetovni pokal, Edinburgh (Velika Britanija), težavnost, hitrost
  - 24. - 26. svetovni pokal, Džakarta (Indonezija), težavnost, hitrost

 oktober
  - 20.-22. svetovni pokal, Morioka (Japonska), balvani-težavnost


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji