Slovenska deveterica v polfinalu SP Kranj 2019

Po sobotnih kvalifikacijah četrte tekme svetovnega pokala 2019 v težavnostnem plezanju v Kranju se je v polfinale uvrstilo kar devet slovenskih reprezentantov: Janja Garnbret, Mia Krampl, Mina Markovič, Lučka Rakovec, Tjaša Kalan, Luka Potočar, Lana Skušek, Martin Bergant in Anže Peharc. Polfinale bo jutri, v nedeljo, 29. septembra, ob 8.00, finale pa se začne ob 17.15. Vabljeni v Kranj navijat za naše športne plezalke in plezalce!
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju 2019 (foto Anže Malovrh)
Kranj je ta konec tedna prizorišče četrte tekme svetovnega pokala 2019 v težavnostnem plezanju. Prvi tekmovalni dan so začele moške kvalifikacije, v katerih je nastopilo 72 tekmovalcev, 26 najuspešejših se jih je uvrstilo v nedeljski polfinale, med njimi tudi trije Slovenci: Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) s 15. rezultatom kvalifikacij ter Martin Bergant (PK Škofja Loka) in Anže Peharc (AO PD Kranj) z 20. oz. 21. rezultatom. Prvo mesto po kvalifikacijah si v moški konkurenci deli pet plezalcev, ki so dosegli vrh obeh smeri: Kokoro Fujii (JAP), Stefano Ghisolfi (ITA), Alberto Gines Lopez (ŠPA), Kai Harada (JAP) in Adam Ondra (ČEŠ).

Popoldne so v dvorani Zlato polje kraljevala dekleta, med 53 tekmovalkami je bilo sedem Slovenk in kar šesterica se jih je uvrstila v polfinale. Najboljše izhodišče ima drugouvrščena Janja Garnbret (Šaleški AO), aktualna svetovna prvakinja v težavnosti in trenutno druga v skupnem seštevku svetovnega pokala, od katere je bila boljša le Japonka Ai Mori, edina z vrhovoma obeh kvalifikacijskih smeri. Četrto mesto kvalifikacij si je priplezala svetovna podprvakinja Mia Krampl (AO PD Kranj), Mina Markovič (ŠPK Plus) je bila sedma, Lučka Rakovec (PK FA) deveta, Tjaša Kalan (AO PD Kranj) petnajsta in Lana Skušek (PK Scena) dvajseta.

Slovensko reprezentanco v športnem plezanju je zastopala še četverica, ki se žal ni uspela prebiti v polfinale. Debitantka na tekmah svetovnega pokala Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica) se je uvrstila na 41. mesto, Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) na 42., Žiga Zajc (PK Scena) na 45., Milan Preskar (PK Škofja Loka) na 52. in debitant Andrej Polak (PK Škofja Loka) na 56. mesto.

Rezultate kvalifikacij si lahko ogledate na naslednjih povezavah: moški in ženske.

PROGRAM SP v športnem plezanju KRANJ 2019 > nedelja, 29. september
(športna dvorana Zlato polje)

8.00 polfinale ženske in moški
16.30 projekcija filma GreGor
17.15 predstavitev finalistk in ogled smeri
17.25 uradno odprtje tekme z akrobatskim spektaklom
17.30 finale ženske
18.25 predstavitev finalistov in ogled smeri
18.35 finale moški
sledi podelitev medalj

Vabljeni v Kranj! Navijajmo za naše športne plezalke in plezalce v živo!

Vstopnice za kranjsko tekmo so na voljo na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na spletu in v nedeljo ob vhodu v dvorano Zlato polje, pred polfinalom in finalom (če bodo še na voljo). Ogled kvalifikacij je brezplačen za vse, vstop na vse tekme je prost za otroke do vključno 12. leta starosti. Vstopnina za polfinale je 12 € oz. 10 € za člane PZS, za finale pa 20 € oz. 15 € za člane PZS.

Ogled polfinala in finala bo omogočen v neposrednem prenosu na spletni strani Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), finale v nedeljo, 29. septembra, bo ob 17.15 na 2. programu v živo prenašala tudi TV Slovenija.

Manca Ogrin

--------------------------
Povezana novica:
14 Slovencev z Janjo in Mio na čelu v boj za kranjska odličja

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji