Svetovni pokal v športnem plezanju Kranj 2018 že konec septembra

Tekma svetovnega pokala (SP) v težavnostnem plezanju letos že 23. zapored gostuje v Kranju. Da v živo glasno podprete domače športnoplezalne junakinje in junake ter srečate najboljše športne plezalce z vsega sveta, si rezervirajte 29. in 30. september 2018.
Svetovni pokal v športnem plezanju Kranj 2018
Tekma svetovnega pokala v športnem plezanju Kranj 2018, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), velja za eno najbolje organiziranih in med tekmovalci najbolj priljubljenih, hkrati pa njena organizacija Planinsko zvezo Slovenije uvršča med večje športne zveze tudi na področju tekmovalnega športa in ji daje prepoznavnost in ugled tako v Sloveniji kot v tujini.

sp_kranj_2017_slovenska_reprezentanca_v_sportnem_plezanju_pokal_narodov_foto_manca_cujez
Lani, ko je v Kranju zmagala Janja Garnbret, je slovenska reprezentanca v športnem plezanju že drugo leto zapored osvojila tudi pokal narodov v težavnosti. (foto Manca Čujež)

Slovenske športne plezalke in plezalci tudi letos blestijo! Lanska zmagovalka Kranja in dvakratna skupna zmagovalka SP v težavnosti Janja Garnbret (Šaleški AO) je tudi letos vodilna v skupnem seštevku težavnosti, Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica) je v letošnji sezoni že dvakrat stopil na stopničke, v finalu težavnosti so slovenske barve letos že zastopale večkratna zmagovalka Kranja in sezone Mina Markovič (ŠPK Plus), mladinska svetovna prvakinja v težavnosti Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) in Mia Krampl (AO PD Kranj). Izjemni so tudi slovenski balvanisti na čelu z Jernejem Kruderjem (ŠPO PD Celje Matica), skupnim zmagovalcem SP 2018 v balvanih, Gregorjem Vezonikom (AK Ravne) in Katjo Kadić (PK Škofja Loka), ki se bodo na domači tekmi preizkusili tudi v težavnosti, tako da lahko na Gorenjskem znova pričakujemo številčno posadko slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Športnoplezalno izbrano vrsto med 6. in 16. septembrom čaka vrhunec sezone - svetovno prvenstvo v športnem plezanju v Innsbrucku -, naslednja postojanka najboljših v težavnosti pa bo 29. in 30. septembra Kranj. Sobotnim kvalifikacijah in polfinalu sledi nedeljski finale, bogat bo tudi spremljevalni program. Podrobnosti sledijo, že danes pa si rezervirajte zadnji septembrski konec tedna!

Vstopnice za kranjsko tekmo so že na voljo na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na spletu >>> SPLETNA PRODAJA VSTOPNIC.

-------------------------
Povezane novice:

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji