Slovenska enajsterica v polfinale tekme

Po petkovih kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v Kranju se je v polfinale uvrstilo kar enajst slovenskih reprezentantov: Mia Krampl, Janja Garnbret, Vita Lukan, Lučka Rakovec, Lana Skušek, Sara Čopar, Lucija Tarkuš, Domen Škofic, Martin Bergant, Milan Preskar in Luka Potočar. Polfinale bo jutri, v soboto, 4. septembra, ob 9.00, finale pa se začne ob 17.30. Vabljeni v Kranj navijat za naše športne plezalke in plezalce!
Kranj je ta konec tedna prizorišče pete tekme svetovnega pokala 2021 v težavnostnem plezanju. Prvi tekmovalni dan so začele moške kvalifikacije, v katerih je nastopilo 61 tekmovalcev, 26 najuspešnejših se jih je uvrstilo v nedeljski polfinale, med njimi tudi štirje Slovenci: Domen Škofic z najboljšim rezultatom kvalifikacij, Milan Preskar in Martin Bergant z 10. oz. 11. rezultatom in Luka Potočar z 12. mestom. Prvo mesto z Domnom Škoficem deli Sascha Lehmann (Švica), tretji je Ao Yurikusa (Japonska).

kartica21x21_2021__002_

Popoldne so v dvorani Zlato polje kraljevala dekleta, med tekmovalkami je bilo deset Slovenk in kar šesterica se jih je uvrstila v polfinale. Najboljše izhodišče imata letošnji olimpijki Janja Garnbret in Mia Krampl, ki sta bili peti Vita Lukan je bila osma,  Lučka Rakovec deseta, Lana Skušek 16., Sara Čopar 17. in Lucija Tarkuš 21. 

Slovensko reprezentanco v športnem plezanju je zastopala še sedmerica, ki se žal ni uspela prebiti v polfinale. Tjaša Slemenšek se je uvrstila na 27. mesto in za las zgrešila polfinale, Liza Novak na 30., Katja Debevec na 31.,  Anže Peharc na 28., debitant Andrej Polak na 31.,  debitant Timotej Romšak na 46., in Žiga Zajc na 48.

Rezultate kvalifikacij si lahko ogledate na naslednjih povezavah: moški in ženske.

PROGRAM SP v športnem plezanju KRANJ 2021 (športna dvorana Zlato polje)

Sobota, 4. september
 09:00 - 11:30 POLFINALE MOŠKI in ŽENSKE
17:00 odprtje dvorane
17:30 uradni začetek dogodka
17:40 predstavitev tekmovalcev in ogled smeri: ŽENSKE in MOŠKI
17:46 podelitev zahval Mini Markovič in Tjaši Primožič
17:53 otvoritvena točka
18:00 FINALE ŽENSKE
19:00 FINALE MOŠKI
sledi Zaključna slovesnost

Vabljeni v Kranj! Navijajmo za naše športne plezalke in plezalce v živo!

Vstopnice za kranjsko tekmo so na voljo na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na spletu ter v soboto ob vhodu v dvorano Zlato polje, pred polfinalom in finalom (če bodo še na voljo).

Ogled finalne tekme bo prenašala ob 17.45 na 2. programu v živo prenašala tudi TV Slovenija.


Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji