V večerni polfinale se je uvrstilo deset Slovencev

Koper je te dni v znamenju tekme svetovnega pokala v težavnosti športnega plezanja. Na zunanji plezalni steni pri dvorani Bonifika so bile dopoldne kvalifikacije in kar deset Slovencev se je uvrstilo v večerni polfinale. Med njimi prepričljivo najboljša plezalka na svetu Janja Garnbret.

Foto: Andraž Purg
Po dopoldanskih kvalifikacijah se je v večerni polfinale uvrstilo kar 10 Slovencev, (Janja Garnbret, Mia Krampl, Vita Lukan, Lučka Rakovec, Lana Skušek, Rosa Rekar in Sara Čopar ter Luka Potočar, Martin Bergant in Lovro Črep). kar je največje število na letošnjih tekmah.

IFSC_Koper_23_003

Janja Garnbret je kot edina plezalka osvojila oba vrhova in kvalifikacije zaključila na najvišjem mestu. Mia Krampl je z višinoma 41+ in 42 zasedla 5. mesto. VIta Luka je bila deveta,  Lučka Rakovec 20, Lana Skušek 22., mlada Sara Čopar se je v poflnale uvrstila kot 22. 17-letna Rosa Rekar, ki je v Kopru nastopila prvič na članski tekmi svetovnega pokala, je zasedla prav tako 24. mesto. 

IFSC_Koper_23_021

V moškem polfinalu bodo nastopili trije fantje. Luka Potočar, lanskoletni zmagovalec tekme v Kopru, je v kvalifikacijah zasedel 21. mesto, Martin Bergan 24. in Lovro Črep 25. mesto, ki bo prvič nastopil v polfinalu članske tekme.

IFSC_Koper_23_001

V kvalifikacijah je nastopilo 140 tekmovalcev iz 32,  21 Slovencev. Polfinale, v katerega se je uvrstilo najboljših 26 v vsaki od konkurenc, bo sledil drevi ob 20. uri, finale najboljše osmerice med moškimi oziroma ženskami pa bo jutri, prav tako z začetkom ob 20. uri.


Foto: Grega Valančič

Generalni sponzor


Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Veliki sponzorji

Soorganizatorji

Soorganizatorji


Ostali sponzorji in partnerji